Menu

Vad är Wordpress

(0 votes, average 0 out of 5)

WordPress är publiceringssystemet (Content Management System) för smidig administration av hemsidor, bloggar och även e-handel.

Ni administrerar tjänster och funktioner på hemsidan och uppdaterar ert innehåll som text och bilder på ett väldigt smidigt sätt, utan kunskaper i HTML-kodning eller programmering.

Funktioner och tjänster med Plugins

Det finns flera tusen funktioner (plugins) och hela system att lägga till en Wordpresssida. Ofta krävs en konsultinsats till alla plugins för att få en bra anpassning så det ser snyggt ut och fungerar perfekt. Men eftersom det ofta finns färdiga plugins blir arbetsinstsen liten för oss som arbetar med detta dagligen. Det finns ett stort antal utvecklare av plugins för Wordpress runt om i världen. Vi handplockar det bästa för er till med installation, design av teman (sidmallar) och anpassar er Wordpress sajt för er business.

Här är några exempel på tjänster och funktioner som kan administreras: textinnehåll, bilder, sökmotoropitmering, formulär, kalendrar, bildspel, film, nyhetsbrev och e-handel.

Wordpress är perfekt för det lilla eller medelstora företaget

Ursprungligen konstruerades WordPress för bloggar men eftersom systemet blivit så populärt har det även börjat att användas som fullskaligt innehållshanteringssystem. Skillnaden är egentligen inte så stor men man förväntar sig funktioner som exempelvis rollhantering och arbetsflöde i ett innehållshanteringssystem.

Öppen källkod

En viktig sak med WordPress är att det är open source, eller öppen källkod som det heter på svenska och kan laddas ner kostnadsfritt. Det distribueras under GPLv2 (GNU General public-licens) vilken innebär att man får tillgång till källkoden och dessutom får rätt att ändra och förbättra koden.

WordPress är utvecklat med det öppna programspråket PHP och använder databasen MySQL för datalagring.

WordPress MU, eller multi-user (flera användare) är en vidareutveckling av WordPress som är ett skalbart system som hanterar obegränsat med användare.

Offert inom 24 timmar Få en snabb uppfattning av hur mycket det skulle kosta att bygga er webblösning.

Få en offert nu!